Zoeken

Snufje Marokko in Spaanse Huelva tijdens aardbeienseizoen

27 april 2022 - 19:40 - Wereld

©

De Spaanse stad Huelva krijgt een multicultureel tintje wanneer de Marokkaanse, Roemeense en Bulgaarse seizoenarbeiders, voor de bessenoogst naar de boerderijen in de regio komen.

"We promoten multiculturaliteit en proberen de seizoensarbeiders op hun gemak te stellen," vertelt marketing manager van Agromartín, Victoria Martín, aan EFE. Het landbouwbedrijf is gespecialiseerd in de aardbeienproductie in Huelva. De culturele diversiteit is zeer voelbaar op de boerderij, die tot 800 seizoenarbeiders kan huisvesten in gemeubileerde woningen, met gemeenschappelijke ruimten en waterfonteinen.

Lees ook: Marokkaanse seizoensarbeiders uit Spanje gerepatrieerd

Ongeveer 600 seizoenarbeiders werken tijdens het aardbeiseizoen in het landbouwbedrijf. Het seizoen begint in december en eindigt in mei of juni. Naast de woningen is er ook een polyvalente zaal met spelletjes zoals biljart, tafelvoetbal of darts, die ook als dansvloer kan worden gebruikt, zodat de seizoenarbeiders zich kunnen ontspannen.

De boerderij heeft eveneens bussen tot hun beschikking gesteld, om makkelijker naar de stad te kunnen gaan voor levensmiddelen en boodschappen. Op het terrein staat een Marokkaanse tent om de seizoenarbeiders uit Marokko, Roemenië en Bulgarije in staat te stellen hun verschillende feesten te vieren.

Lees ook: Corsica betaalt veel geld voor Marokkaanse seizoensarbeiders

De contracten van de seizoenarbeiders worden in hun eigen taal opgesteld en ze krijgen ook een gratis opleiding in het kader van een project met de provincieraad van Huelva. Dat project is erop gericht vrouwen de tools te geven om een eigen bedrijf op te zetten na hun terugkeer in hun land, om zo hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team