Zoeken

Sidi Rahal: wereld-Marokkanen beroofd van hun eigendommen

16 november 2023 - 22:30 - Marokko

©

Een groep Marokkanen die in het buitenland wonen heeft een beroep gedaan op de ambassades en consulaten in hun land van verblijf om de restricties op hun vastgoed in Sidi Rahal, opgelegd door het ministerie van Habous en Islamitische Zaken, op te laten heffen.

De wereld-Marokkanen hebben zich tot de diplomatieke missies van Marokko gewend in de hoop de beperkingen op het gebruik van hun onroerend goed in deze regio op te heffen. Dit blijkt uit een brief gericht aan Marokkaanse diplomatieke instellingen in Frankrijk, België, Italië, Spanje, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarin de klagers stellen verschillende percelen met een totale oppervlakte van 491 hectare te hebben verworven in het centrum van Sidi Rahal Chatai.

Lees ook: Tanger: Joodse vastgoedeigenaar beschuldigt van uitzetting honderden gezinnen

De eigenaars beweren dat alle zakelijke rechten op dit onroerend goed, onderdeel van het familiehabous, toekomen aan de nakomelingen of de cessionarissen. Volgens hen heeft het ministerie van Habous, buiten het toezicht, de bewaking en het beheer, geen eigendomsrecht op deze grond. Zij bestempelen de besluiten van het ministerie dan ook als "dubieus en onrechtvaardig".

Lees ook: Vastgoed in Marokko: Marokkaanse diaspora speelt sleutelrol

Deze groep vraagt nu de hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken om een einde te maken aan deze situatie. Ze behouden zich het recht voor om protestacties te organiseren en internationale rechtbanken in te schakelen om hun gelijk te halen. "We willen gewoon onze rechten, niet meer en niet minder," geven ze aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team