Zoeken

Tanger: Joodse vastgoedeigenaar beschuldigt van uitzetting honderden gezinnen

30 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

Er zijn onduidelijke berichten verschenen over de uitzettingsprocedures van honderden gezinnen in de wijk Benkirane in Tanger, naar aanleiding van een beslissing van de grondeigenaar, een Jood die naar Israël is gevlucht. Wat is er precies aan de hand?

In de wijk Benkirane in Tanger verspreidde een gerucht zich razendsnel: een Marokkaans Joodse grondeigenaar die naar Israël was gevlucht, zou naar Marokko zijn teruggekeerd om zijn eigendom op te eisen, een veertien hectare groot terrein dat hij meer dan zeventig jaar geleden had achtergelaten.

Lees ook: Vastgoed in Tanger: de voornaamste trends in 2023

Dit zou hebben geleid tot een spoedprocedure die vorige week tot de uitzetting van vijfenzestig gezinnen leidde. De lokale pers en sociale media beweren dat een "zionist bijna achthonderd gezinnen uit hun huizen wil zetten." De bewoners verzetten zich tegen de sloop van hun huizen. Nu blijkt dat de uitzettingen werd aangevraagd door Marokkanen, niet door een in Israël gevestigde Joodse grondeigenaar.

Lees ook: Vastgoedmaffia Marokko: 8 jaar gevangenis voor parlementslid Rachid El Fayek

Volgen Kifache zijn het de bewoners van de wijk die dit nieuws hebben verspreid. Ze herinneren zich de religieuze achtergrond van de vroegere grondeigenaar en verwijzen naar koopakten, grondbehoud en belastingkwitanties. De rechtbank van Tanger heeft besloten de spoedprocedure op te schorten en bekijkt of het gaat om een geval van grondonteigening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team