Zoeken

Nieuwe dienst voor Marokkaanse diaspora

10 januari 2024 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Afrikaanse Samenwerking heeft een nieuwe procedure geïmplementeerd die het leven van Marokkanen die in het buitenland wonen vereenvoudigt.

Deze procedure, gericht op het verstrekken van "Consulaire diensten dicht bij huis", maakt het mogelijk voor Marokkanen in het buitenland om diensten van alle diplomatieke missies en consulaire posten te ontvangen, ongeacht hun woonplaats of land.

Lees ook: Consulaten in het buitenland: Marokko kiest voor aankoop in plaats van huur

Deze nieuwe service is bedoeld om te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers voor moderne en interactieve consulaire diensten. Volgens het Marokkaanse persbureau MAP is deze stap een antwoord op de behoefte aan modernisering en het dichterbij brengen van consulaire diensten. Er zijn diverse coördinatieacties uitgevoerd met de betrokken afdelingen voor de implementatie van deze nieuwe procedure.

Het departement van Nasser Bourita heeft op 23 oktober een gecentraliseerd elektronisch register voor consulaire registraties ingevoerd, met unieke identificatienummers. Dit register stelt Marokkanen in het buitenland in staat om afspraken aan te vragen voor verschillende consulaire diensten, zoals paspoorten, identiteitskaarten, notariële akten, legalisaties en attestaties. Aanvragers kunnen zich melden bij het consulaat van hun keuze om deze diensten te ontvangen.

De implementatie van deze nieuwe procedure begon met een testfase in consulaten in Frankrijk en werd later uitgebreid naar de consulaten in Spanje. Na deze testfase is de procedure algemeen ingevoerd bij alle diplomatieke missies en consulaire posten van het koninkrijk.

Lees ook: Operatie Marhaba: verbeterde consulaire diensten voor Marokkaanse diaspora

In afwachting van de implementatie van de nieuwe wetgeving omtrent de burgerlijke stand, kunnen Marokkanen die in het buitenland wonen hun afspraken aanvragen en alle bovengenoemde consulaire diensten ontvangen bij alle diplomatieke missies en consulaire posten van het koninkrijk, met uitzondering van diensten gerelateerd aan de burgerlijke stand (geboorte- en overlijdensregistraties, afgifte van geboorte- en overlijdensakten en familieboekjes).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team