Zoeken

Vastgoed in Marokko: Marokkaanse diaspora speelt sleutelrol

20 augustus 2023 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De aanzienlijke bijdrage van Marokkanen die in het buitenland wonen zou in het derde kwartaal van 2023 een impuls moeten geven aan de Marokkaanse vastgoedmarkt.

Volgens Amine Mernissi, auteur van een gids over Marokkaanse vastgoed, "weerspiegelen de cijfers van de vastgoedprijsindex van het tweede kwartaal niet de bijdrage van de Marokkaanse diaspora aan de vastgoedsector. Om een uitspraak te doen over de toekomstige trends, moeten we wachten op de publicatie van de cijfers van het derde kwartaal van 2023, die rekening houden met het aandeel van de Marokkaanse diaspora."

Lees ook: Vastgoed in Marokko: kansen in zicht

In een interview met persagentschap MAP legt de expert uit dat "het jaar 2023 aankondigingseffecten heeft gekend die pas vanaf 2024 vruchten zullen afwerpen, met name het directe hulpprogramma van de regering ten gunste van eerste kopers", eraan toevoegend dat de vastgoedmarkt stabiel zou moeten blijven tot het einde van het jaar, aangezien de verwachte directe hulp pas in 2024 beschikbaar zal zijn.

Voor Amine Mernissi vertoont de index een dalende trend in transacties, terwijl er variabiliteit wordt opgemerkt in prijzen. Per stad laten Rabat en Marrakech positieve cijfers zien in termen van transacties in het tweede kwartaal, in tegenstelling tot Casablanca en Tanger, waar de trend niet zo positief is, legt hij uit.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: dé oplossing voor de Marokkaanse vastgoedcrisis?

"We kunnen hieruit afleiden dat er vraag is in Rabat en Marrakech, wat wordt weerspiegeld in de cijfers. Voor Marrakech is er een inhaalslag vanwege opeenvolgende dalingen in eerdere kwartalen", voegt hij toe, benadrukkend dat Rabat meer vastgoedinvesteerders aantrekt dan andere steden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team