Zoeken

Salé: hoge straffen voor terreurcel "Moul triporteur”

24 februari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De strafkamer van de rechtbank van eerste aanleg van Salé heeft vier leden van de zogenoemde "Moul triporteur"-terreurcel veroordeeld tot een totale gevangenisstraf van 60 jaar zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating. Abderrazak A., de leider van deze cel, die in september 2020 in Temara is opgepakt, is op 26 december in de gevangenis aan gezondheidsproblemen overleden.

De luitenant van "Moul triporteur", een handelsreiziger geboren in 1991 en vrijgezel, werd ervan beschuldigd samen met "Moul triporteur" van plan te zijn geweest om de keel van een inwoner van Temara door te snijden onder het voorwendsel dat hij de sjiitische Islam had aangenomen. Hij werd veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: terreurverdachte die bewaker vermoordde in cel overleden

Hij en Abderrazak A. worden er tevens van verdacht te hebben geprobeerd een auto te stelen om deze als "stormram" te gebruiken tegen politieagenten van Temara die hen wilden doden. Drie andere leden van de zogenaamde "Moul triporteur"-terreurcel werden veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Speciale eenheden van het Centraal bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ) hebben de terroristische cel op 10 september 2020 opgerold. Er werden in totaal vijf terroristen gearresteerd. De cel bereidde bomaanslagen in Temara voor.

Lees ook: Marokko: gevangenisbewaker vermoord door terreurverdachte

Abderrazak A., ook bekend als "Moul triporteur" (man met een bakfiets), was het brein van de groep. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Tiflet en doodde op 27 oktober 2020 een gevangenisbewaarder. Het bestuur van de plaatselijke Salé 2-gevangenis heeft zijn overlijden op 26 december 2020 bekendgemaakt. Hij stierf aan gezondheidscomplicaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team