Zoeken

Ex-minister Mohamed Ziane veroordeeld tot drie jaar celstraf

25 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Op grond van verschillende aanklachten is voormalig minister Mohamed Ziane woensdag door de rechtbank van eerste aanleg in Rabat veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en verscheidene geldboetes.

Mohamed Ziane werden elf punten ten laste gelegd. De beschuldigingen omvatten "belediging", "laster", "schending van de eer, de gevoelens en de eerbied voor het gezag van ambtenaren", "schending van een rechterlijke beslissing" en "poging tot beïnvloeding van rechterlijke uitspraken". Hoewel Ziane een "politieke proces" hekelde werd de rechtszaak niet onderbroken. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Marokkaanse minister maakt einde aan controverse over echtgenoot

De feiten dateren van november 2020. Ziane, voormalig minister van Mensenrechten onder Hassan II, beschuldigde de veiligheidsdiensten van "vervalsing" van een video waarop een compromitterend gesprek tussen hem en een getrouwde vrouwelijke klant in een hotelkamer te zien zou zijn. De voormalige voorzitter van de orde van advocaten wees Abdelatif Hammouchi toen aan als verantwoordelijke voor de "vervalsing" van de beelden.

Lees ook: Marokko: zoon van voormalig minister veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in januari 2021 gereageerd met een klacht wegens "verspreiding van valse beschuldigingen en aantijgingen volgens het wetboek van strafrecht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team