Zoeken

Fez: zware boetes en straffen voor drugshandelaars

2 maart 2022 - 19:40 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg van Fez heeft vier drugshandelaars, tussen 34 en 44 jaar oud, die op 11 januari in twee auto’s werden aangehouden, tot zware straffen veroordeeld. Tijdens de operatie werd 1,2 kg cocaïne en 1,5 kg marihuana in beslag genomen.

De hoofdverdachte werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 dirham. Hij kreeg ook twee boetes van 3,677 miljoen dirham en 777.000 dirham voor het vervoeren van drugs, het helpen en aanmoedigen van drugsgebruik en het deelnemen aan drugshandel, aldus Assabah.

Lees ook: Marokko onderschept 8 ton drugs bestemd voor Europa (foto’s)

De rechtbank veroordeelde zijn medeplichtige, een man die reeds was veroordeeld voor handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen, tot dezelfde gevangenisstraf en een boete van 50.000 dirham. De echtgenote van een van de verdachten werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham. De vierde verdachte werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating en een geldboete van 20.0000 dirham.

Lees ook: Sahara: 6 ton drugs in beslag genomen bij veiligheidsmuur

In de civiele zaak werden de vier verdachten veroordeeld tot betaling, hoofdelijk en gezamenlijk, van 1,68 miljoen dirham aan de douaneadministratie. Indien zij dit bedrag niet betalen, riskeren zij nog een jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team