Zoeken

Marokko: terreurverdachte die bewaker vermoordde in cel overleden

26 december 2020 - 18:20 - Marokko

©

De directie van de lokale gevangenis Salé 2 heeft het overlijden van Abderrazak A. bevestigd. Het slachtoffer was de emir van een terreurcel die in september dit jaar in Temara was opgerold.

Abderrazak A., die bekend stond als "Moul triporteur" of nog "El Haich" (de reus) is zaterdagochtend in de gevangenis overleden nadat zijn gezondheid plots erg achteruit was gegaan. Hij weigerde volgens de gevangenisadministratie zijn maaltijden te nemen. Volgens hem werden de maaltijden namelijk door de "Taghout" (tirannie) geserveerd.

Het Openbaar ministerie was op 9 november op de hoogte gebracht van de situatie. Op 13 november werd het OM opnieuw over de zaak geïnformeerd. Abderrazak A. was toen onder medische toezicht in de gevangenis geplaatst. De dag voor zijn overlijden was hij naar het academisch ziekenhuis in Rabat gebracht om een reeks medische testen te ondergaan.

De terreurcel die door Abderrazak A. werd geleid stond op het punt om bomaanslagen te plegen in Temara toen het werd opgerold door een team van de speciale antiterreureenheid BCIJ. Abderrazak A. weigerde toen mee te werken en verzette zich tegen zijn arrestatie. Hij was eerst naar de gevangenis van Tiflet gebracht waar hij op 27 oktober een bewaker had vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team