Zoeken

Marrakech: 15 jaar cel voor doodmartelen meisje

29 maart 2022 - 11:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Marrakech heeft een echtpaar veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens mishandeling met de dood van een kind tot gevolg. Hiermee heeft het Hof het vonnis in eerste aanleg bevestigd.

De misdaad vond plaats op 14 september 2020 in Marrakech. Zoals Al Ahdath Al Maghribia meldt, belde het hoofd van de douar waar het echtpaar woont, de gendarmerie om te zeggen dat een vijfjarig meisje onder onverklaarbare omstandigheden was gestorven in het huis van haar tante. Agenten vonden het lichaam van het meisje op een bank in het huis. Op het lichaam van het slachtoffer waren open wonden, sporen van mishandeling en, het meest ingrijpend, verse brandwonden zichtbaar.

Lees ook: Marokko: ruim 200 kinderen slachtoffer van verkrachting in 2021

Tijdens het verhoor verklaarde de 22-jarige vrouw dat de dood van haar nichtje een natuurlijke dood was. Ze zei dat het meisje misschien op haar hoofd is gevallen of in ieder geval een epileptische aanval heeft gehad. Haar man, een veroordeelde crimineel die niet veel ouder is dan zij, vertelde de onderzoekers dat het kind was gevallen tijdens het spelen op een motorfiets. Hij gaf ook toe dat hij haar sloeg om haar te beletten ’s nachts in bed te plassen.

Lees ook: Melilla: zakenman gearresteerd voor uitbuiting Marokkaans kind

Een autopsie werd vervolgens uitgevoerd. De patholoog stelde vast dat het kind was overleden aan een inwendige bloeding in de schedel. Bovendien had zij verschillende breuken aan haar arm en wervelkolom en een volledig vernielde nier. Uit de resultaten van de autopsie bleek duidelijk dat de beweringen van het echtpaar onjuist waren. Zij werden aangeklaagd voor mishandeling met de dood van een minderjarige tot gevolg en in eerste aanleg veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating. Dit vonnis wordt bevestigd door het Hof van Beroep in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team