Zoeken

Marokko: zoon parlementslid cel in voor drugshandel

9 februari 2022 - 18:20 - Marokko

©

De Kamer voor financiële misdrijven van de rechtbank van Rabat heeft de zoon van een bekend parlementslid tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld, wegens zijn betrokkenheid bij poging tot een internationale drugshandel.

Op basis van informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST) konden de politiediensten van de prefectuur Asilah in juni 2020 een poging tot internationale drugshandel vanuit de vissershaven van de stad verijdelen. Toen ze op het punt stonden om uit te varen, werden drie vissers op een boot gearresteerd.

Lees ook: Gevangenisstraf voor zoon Hamid Chabat

In totaal werd er 185 kilo cannabishars in de boot gevonden. Later werd een vierde verdachte aangehouden in verband met de zaak. Twee gendarmes werden ook gearresteerd, omdat ze de operatie zouden hebben vergemakkelijkt in ruil voor smeergeld. Tijdens hun verhoren wezen verschillende verdachten met een beschuldigende vinger naar de zoon van een bekend parlementslid uit het noorden van Marokko.

Lees ook: Marokko: zoon parlementslid cel in voor doodslag

Alle verdachten zijn voor het gerecht gebracht en de kamer voor financiële misdrijven van de rechtbank van Rabat heeft haar vonnis uitgesproken. De zoon van de parlementariër werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, meldt Al Akhbar. De twee gendarmes kregen dezelfde straf. Een van de vissers werd veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Zijn collega’s werden veroordeeld tot straffen variërend van 20 maanden tot 5 jaar. Een andere persoon die in de zaak werd vervolgd is vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team