Zoeken

Ryanair verhoogt het aantal vluchten naar Marokko

25 augustus 2022 - 20:20 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Ryanair maakt gebruik van de 8% vluchtreductie van concurrent British Airways, om meer dan een miljoen goedkope stoelen aan haar winterschema toe te voegen. Het bedrijf kan op die manier meer keuze bieden aan klanten die op zoek zijn naar goedkope stedentrips en een winterzonvakantie in Marokko, Frankrijk of elders.

De stoelverhoging vond plaats op dinsdag 23 augustus. Het volgde op de aankondiging van British Airways om 8% van haar winterschema (10.000 vluchten) te schrappen "wegens een personeelstekort en capaciteitsverminderingen op ’Hopeless Heathrow’".

Lees ook: Ryanair biedt tickets aan 21,99 euro voor Marokko

Ryanair is ervan overtuigd dat de stoelverhoging van en naar verschillende luchthavens zoals de Londense Stansted en Gatwick, of Manchester, Birmingham, Bristol, Glasgow en Edinburgh, haar jaarlijkse verkeer zal doen stijgen. Aanvankelijke was de doelstelling zo’n 165 miljoen passagiers, maar dat kan nu oplopen tot meer dan 166,5 miljoen passagiers dit jaar. De luchtvaartmaatschappij wil haar Britse klanten en hun gezinnen "meer keuze, een betere betrouwbaarheid en lagere tarieven" aanbieden. Met name "klanten die op zoek zijn naar goedkope stedentrips en naar de winterzon in Spanje, Italië, Portugal, Marokko, Griekenland en Frankrijk", aldus de Ierse lagekostenmaatschappij in een verklaring.

Lees ook: Vluchten Ryanair naar Marokko niet getroffen door staking

"Terwijl British Airways 8% van zijn winterschema annuleert vanwege personeelstekort en capaciteitsbeperkingen op ’Hopeless Heathrow’, voegt Ryanair juist meer capaciteit toe (meer dan een miljoen goedkope stoelen) aan het grootste Britse winterschema ooit, zodat Britse gezinnen met een gerust hart hun voordelige stedentrips en winteruitstapjes naar de zon kunnen boeken, zonder het risico op annuleringen van vluchten en zonder via ’Hopeless Heathrow’ te hoeven boeken," aldus Michael O’Leary, CEO van Ryanair Holdings.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team