Zoeken

Transavia cancelt vluchten naar Marokko

16 september 2022 - 07:00 - Economie

©

Vanwege een staking van de Franse luchtverkeersleiders heeft de luchtvaartmaatschappij Transavia besloten op vrijdag 16 september een groot aantal vluchten te annuleren, waaronder meerdere vluchten naar Marokko.

De budgetmaatschappij kondigde de annulering aan van 140 vluchten van en naar Parijs. Dit treft vooral de vluchten naar Marrakech en Oujda, die werden geannuleerd vanwege de staking van de Franse luchtverkeersleiders, meldt Air Journal.

Lees ook: Veel vluchten naar Marokko gecanceld

"Het Franse directoraat-generaal voor de burgerluchtvaart (DGAC) heeft erop aangedrongen dat de luchtvaartmaatschappijen hun dienstregeling op alle Franse luchthavens met 50% verminderen. Transavia was daarom gedwongen een aantal van haar vluchten te annuleren", aldus de low-cost dochteronderneming van Air France op haar website.

De passagiers die door de gecancelde vluchten worden getroffen, hebben geen andere keuze dan geduld te hebben of de alternatieve oplossingen te aanvaarden die de luchtvaartmaatschappij hun gaat aanbieden. Deze zijn meestal een gratis herschikking of een volledige terugbetaling. "Transavia betreurt deze actie en doet er alles aan om de gevolgen voor haar klanten te beperken. Alle medewerkers van de luchtvaartmaatschappij staan paraat om de passagiers te helpen," verzekert de groep. Een bijgewerkte lijst van gecancelde vluchten werd op de website van Transavia gepubliceerd.

Lees ook: Nederland: Transavia schrapt vluchten naar Marokko

Transavia France is niet de enige luchtvaartmaatschappij die door deze staking van luchtverkeersleiders wordt getroffen. Air France heeft ook aangekondigd dat het 55% van zijn korte- en middellangeafstandsvluchten en 10% van zijn langeafstandsvluchten zal annuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team