Zoeken

Ryanair schrapt mogelijk meer vluchten naar Marokko

15 juni 2022 - 11:40 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Ryanair zal waarschijnlijk opnieuw vluchten naar Marokko schrappen. De werknemersvakbonden USO (Syndicale Unie voor Arbeiders) en SITCPLA (Onafhankelijke Unie van Luchtvaartpersoneel), die het cabinepersoneel in Spanje vertegenwoordigen, plannen een zesdaagse staking.

Het personeel van drie Franse bases van de lagekostenmaatschappij heeft net een staking voor onbepaalde tijd aangekondigd, met name voor 14 juli en voor de vertrekgolven van de zomervakantie. Ook vakbonden USO en SITCPLA, die het cabinepersoneel van Ryanair vertegenwoordigen, hebben nu besloten om tot een staking op nationaal niveau op te roepen. In Italië was er vorige week woensdag eveneens een staking van piloten en cabinepersoneel van verschillende budgetluchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, en eind april staakte het cabinepersoneel van Ryanair in België ook drie dagen.

Lees ook: Ryanair schrapt naar verwachting vluchten naar Marokko

De twee Spaanse vakbonden hebben opgeroepen tot een zesdaagse nationale staking, nadat gesprekken met de directie van de Ierse lagekostenmaatschappij afgesprongen waren. De staking zal plaatsvinden van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2022 en van donderdag 30 juni tot en met zaterdag 2 juli, aldus Air Journal. Ze willen dat de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij de arbeidsrechten van het personeel respecteert en degelijke arbeidsomstandigheden garandeert. De bonden overleggen ook met vijf andere vakbonden in België, Frankrijk, Italië en Portugal, om eventuele acties te coördineren.

Lees ook: Ryanair onthult winterprogramma voor Marokko

USO en SITCPLA zijn niet enthousiast over het akkoord dat is bereikt tussen de minderheidsvakbond CCOO en Ryanair, "de enige internationale luchtvaartmaatschappij die niet beschikt over een collectieve overeenkomst waarin de arbeidsvoorwaarden van haar Spaanse werknemers zijn vastgelegd". De overeenkomst omvat volgens hen enkel "prognoses van minimumlonen en vlieguren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team