Zoeken

Vluchten Ryanair naar Marokko niet getroffen door staking

24 juli 2022 - 09:00 - Economie

©

Wegens de staking van Belgische piloten heeft de luchtvaartmaatschappij Ryanair besloten dit weekend verscheidene vluchten met een Belgische bemanning te schrappen. De overige vluchten met bemanningen uit andere landen, zoals Marokko, worden echter gehandhaafd.

Wegens de staking van de piloten moet Ryanair verschillende vluchten schrappen. In een verklaring aan het persagentschap Belga zei Didier Lebbe van de pilotenvakbond CNE donderdag dat alle vluchten vanuit Zaventem geannuleerd zouden worden, alsook talrijke vluchten vanuit Charleroi, zo meldt La Dernière Heure.

Lees ook: Veel vluchten naar Marokko gecanceld

In een persbericht heeft Brussels Airport bevestigd dat alleen Ryanair-vluchten met Belgische bemanningen zullen worden geannuleerd. Het ging om vijf vertrekkende en vijf aankomende vluchten, op een totaal van 16 voor zaterdag. Voor zondag wordt een soortgelijke situatie verwacht. De andere vertrekkende vluchten met bemanningen uit andere landen zullen worden gehandhaafd.

De Belgische piloten van de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij eisen een loonsverhoging. "Ryanair heeft aangegeven dat de activiteit 115% van het niveau van 2019 heeft bereikt, vandaar dat er niets op tegen is om deze loonsverhoging door te voeren," legt Didier Lebbe uit. De piloten hadden een loonsverlaging van 20% aanvaard tijdens de gezondheidscrisis. De piloten protesteren ook tegen de akkoorden die Ryanair met Franse en Spaanse piloten heeft gesloten en die in een loonsverhoging voorzien. Deze overeenkomsten voorzien in "een terugkeer naar de salarissen van 2020 in 2027". "Ik weet niet waarom ze dit ondertekend hebben, maar het lijdt geen twijfel dat soortgelijke overeenkomsten in België niet zullen worden ondertekend," aldus Didier Lebbe.

Lees ook: Passagier verhindert vertrek vliegtuig in Marrakech

"Tot dusver heeft de Ryanair-directie nog geen contact opgenomen met de pilotenvakbond om onderhandelingen te beginnen", vervolgt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team