Zoeken

Ryanair onthult méga winterprogramma voor Marokko

18 november 2022 - 10:00 - Economie

©

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair is van plan voor haar winterprogramma elf nieuwe luchtverbindingen te lanceren vanuit verschillende Marokkaanse steden zoals Agadir, Marrakech en Fez naar Italië, Frankrijk en Spanje.

In totaal 129 vliegverbindingen waaronder elf nieuwe, een elfde vliegtuig (Boeing 737) dat gestationeerd wordt in het koninkrijk, meer dan 720 wekelijkse vluchten in Marokko, ... Ryanair maakte dinsdag een record-winterprogramma 2022-2023 bekend voor het koninkrijk. Zeven van de elf nieuwe routes werden afgelopen juni al aangekondigd.

Lees ook: Ryanair wil aanwezigheid in Marokko versterken na teleurstelling in België

De Ierse lagekostenmaatschappij zal vluchten uitvoeren naar Agadir-Al Massira vanaf Rome-Ciampino, Frankfurt-Hahn en Valencia en naar Marrakech-Menara vanaf Limoges en Gran Canaria. Fez-Saïss wordt verbonden met Clermont-Ferrand en Alicante, en Rabat-Salé met Toulouse en Rome-Ciampino. Ten slotte zal de maatschappij vluchten aanbieden van Londen-Stand en Rome-Ciampino naar Tanger-Ibn Battouta.

"Als Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij en Marokko’s snelst groeiende luchtvaartmaatschappij, is Ryanair verheugd zijn grootste Marokkaanse winterprogramma tot nu toe aan te kondigen. De recente investering van een extra vliegtuig in Marrakech ondersteunt het grootste winterprogramma van Ryanair en versterkt onze toewijding aan Marokko met 11 vliegtuigen in Agadir, Marrakech en Fez, waardoor we het inkomend toerisme vanuit grote Europese steden kunnen diversifiëren en vergroten," meldt Raymond Kelliher, directeur route-ontwikkeling van Ryanair, in een verklaring.

De nieuwe winterroutes zullen bijdragen aan "de lokale economie van Marokko en zijn ambities om het inkomend toerisme te stimuleren door middel van verbindingen het hele jaar door", aldus de luchtvaartmaatschappij. Het programma vertegenwoordigt "een investering van 1,1 miljard dollar in Marokko en in totaal 5000 banen (waaronder meer dan 330 directe banen)", voor ongeveer 2,5 miljoen vervoerde passagiers.

Lees ook: Ryanair verhoogt het aantal vluchten naar Marokko

Klanten en bezoekers die van en naar Marokko reizen worden uitgenodigd om in te loggen op de website van de maatschappij en vóór 17 november te reserveren om tegen tarieven vanaf slechts 269 dirham voor reizen van november 2022 tot maart 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team