Zoeken

Ryanair wil aanwezigheid in Marokko versterken na teleurstelling in België

6 september 2022 - 09:00 - Economie

©

De luchtvaartmaatschappij Ryanair is zo teleurgesteld over België, dat het bedrijf dreigt het land te verlaten om haar aanwezigheid in Marokko te versterken.

Sociale spanningen, hogere luchthavenbelastingen, een gebrek aan groeiperspectief, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid. Ryanair is boos op België en dreigt de luchthavens van Brussel-Zaventem en Charleroi-Brussel Zuid te verlaten.

Lees ook: Ryanair verhoogt het aantal vluchten naar Marokko

"Ik zie geen groei in uw land voor de komende 12 maanden. België is een land dat mij nauw aan het hart ligt, met name omwille van zijn vakbonden, maar het heeft een bizar business model," vertelde Michael O’Leary, CEO van de luchtvaartmaatschappij, aan het dagblad La Libre. De Ierse lagekostenmaatschappij zou naar verluidt ook verschillende Europese bases willen sluiten "in de komende twee weken".

Lees ook: Klacht tegen Ryanair wegens inzet Marokkaanse arbeidskrachten

Maar Ryanair blijft ook timmeren aan een verdere uitbreiding. Het bedrijf boekte vorige maand een nieuw vlucht-record en doet de financiële voorspelling van 1 miljard euro winst in 2022. "We zullen in Europa blijven uitbreiden, maar we willen ook uitbreiden in Noord-Afrikaanse landen, met name in Marokko," zei Michael O’Leary.

Bladna.nl