Zoeken

Rondreis door Marokko om toerismesector nieuw leven in te blazen

15 december 2020 - 11:00 - Marokko

©

Om een strategie te ontwikkelen voor de Marokkaanse toerismesector na de corona-pandemie, reist een delegatie van het Marokkaanse Nationale Bureau voor Toerisme (ONMT) door heel het land om in gesprek te gaan met de 12 regionale raden voor toerisme (CRT).

De delegatie bezoekt als eerst de regio Dakhla Oued Eddahab. Het ONMT wil deze regio gaan openstellen voor internationaal toerisme. Om dit voor elkaar te krijgen moeten er directe luchtverbindingen komen tussen de regio en grote Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje. De bedoeling is dat er per week twee keer tussen de regio rond de stad Dakhla en Europese hoofdsteden wordt gevlogen, meldt L’Econonmiste.

Volgens de CEO van het ONMT, Adel El Fakir, is het doel om Dakhla om te vormen tot een internationaal erkende badplaats. Het merk van de stad als toeristische trekpleister moet worden versterkt door de sterke punten die er al zijn, verder te ontwikkelen.

De volgende stop van de ONMT-delegatie is de regio Casablanca-Settat. Hier is het de bedoeling om toeristen aan te trekken door de landelijke gebieden met zijn vele meren internationaal te promoten. Ook de stad Casablanca moet worden gepresenteerd als een moderne wereldstad die aantrekkelijk is voor toeristische bezoeken. De voorzitter van de CRT van de regio Casablanca-Settat, Othman Cherif Alami, hoopt dat er een budget komt waarmee deze ambities kunnen worden waargemaakt.

Het herstel van de toerismesector is echter sterk afhankelijk van de ontwikkelingen in de luchtvaart, zegt Hamid Bentahar, de voorzitter van de CRT van de regio Marrakesh-Safi. "We moeten terugkeren naar 50% van het luchtverkeer, dat 480 rotaties per week bereikte vóór de pandemie", aldus Bentahar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team