Zoeken

Toerismesector Marokko verwacht 200.000 Israëlische toeristen in 2021

18 december 2020 - 12:20 - Marokko

©

Marokko is bezig met de voorbereidingen om vanaf eind maart van het volgende jaar zo’n 200.000 Israëlische toeristen te verwelkomen. Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal Israëli’s dat Marokko in 2019 heeft bezocht. Eind maart zullen er weer directe vluchten tussen de twee landen worden uitgevoerd door drie Israëlische luchtvaartmaatschappijen en Royal Air Maroc.

Voor de toerismesector is de komst van deze toeristen een opsteker, aangezien er door de uitbraak van het coronavirus in de afgelopen 10 maanden vrijwel geen toeristen naar Marokko zijn afgereisd. Met de opening van de directe vluchtlijnen tussen Israël en Marokko, krijgt de toeristenindustrie in een klap toegang tot een nieuwe bron van toeristen, meldt Médias24.

Een professional uit de toerismebranche die anoniem wil blijven, zegt dat de vraag is wat de vliegtickets gaan kosten. Dit is bepalend voor het werkelijke aantal toeristen dat vanuit Israël naar Marokko zal komen. Wel verwacht hij dat de inkomsten uit deze toeristenstroom aanzienlijk hoger zullen zijn dan voorheen. De gemiddeld 70.000 Israëli’s die de afgelopen jaren naar Marokko zijn gevlogen, hebben dit moeten doen via een omweg omdat er geen directe vluchten waren. Hierdoor was er ook geen aanbod van gearrangeerde reizen naar Marokko. "Vanaf 2021 zullen er touroperators en luchtvaartmaatschappijen zijn die deze luchtstromen gaan beheren", zegt hij.

De ondernemers in de Marokkaanse toerismesector willen zich vooral gaan richten op de Marokkaans-Joodse diaspora. Naar verwachting zal het 2 tot 3 maanden duren voordat de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al, Israir Airlines en Arkia de directe vluchten naar Marokko kunnen gaan aanbieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team