Zoeken

Dakhla, de toekomstige vastgoedmetropool

30 december 2020 - 16:40 - Marokko

©

In de steden in de zuidelijke regio’s van Marokko liggen veel mogelijkheden voor economische activiteit, vooral in de ontwikkeling van onroerend goed. Dakhla is een van de steden die zeer interessant zijn voor particuliere investeerders.

Volgens de algemeen directeur van de vastgoedgroep Aakar Chark, Hicham Essghir, is er in Dakhla een grote vraag naar huisvesting. Zijn vastgoedbedrijf heeft de modellen die het heeft ontwikkeld voor de huizenbouw in Oujda en Fez, in schaal verdubbeld om te kunnen voldoen aan de vraag naar woningen in de stad. In de komende twee jaar zullen er in Dakhla 10.000 woningen bijgebouwd moeten worden. Ook heeft de vastgoedontwikkelaar plannen om twee hotels en een privékliniek te bouwen in de stad en wil het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden naar andere zuidelijke steden zoals Laayoune, meldt La Vie éco.

In de zuidelijke regio’s hebben vastgoedontwikkelaars echter wel te maken met een probleem dat in de rest van het land niet speelt. De bouwgrond in dit deel van Marokko is voor het merendeel in het bezit van particulieren en is niet geregistreerd bij het kadaster. Dit vertraagt bouwprojecten in het zuiden van Marokko. "Omdat de inwoners altijd een tribaal systeem hebben gehad, met tribale leiders, leven ze dus in van elkaar gescheiden gemeenschappen en in individuele huizen. Het is moeilijk, zelfs ondenkbaar dat ze in een gebouw wonen, in mede-eigendom", legt een promotor uit.

Volgens de voorzitter van de Nationale Federatie van Vastgoedpromotors (FNPI), Taoufik Kamil, is het belangrijk "om een stedelijk beleid vast te stellen dat is aangepast aan de regio, zijn inwoners en het groeipotentieel dat het verbergt". De federatie gaat binnenkort de steden in zuidelijk Marokko bezoeken om de marktsituatie en de investeringsmogelijkheden in kaart te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team