Zoeken

Marokkaans luchtverkeer biedt deze zomer 3,5 miljoen zitplaatsen

14 juni 2021 - 15:40 - Marokko

©

Het Marokkaans verkeersbureau ONMT heeft bekend gemaakt dat het personenvervoer per vliegtuig in Marokko tussen 15 juni en 30 september een capaciteit van 3,5 miljoen zitplaatsen zal hebben.

Het ONMT hoopt de toerismesector nieuw leven in te kunnen blazen met de hervatting van het luchtverkeer. Tussen 15 juni en 30 september komt de capaciteit van de Marokkaanse burgerluchtvaart uit op 3,5 miljoen zitplaatsen, wat overeenkomt met 72% van de capaciteit in dezelfde periode in 2019.

In een persbericht meldt het Marokkaanse toerismeoffice dat er sinds een paar maanden verschillende teams worden ingezet om met luchtvaartmaatschappijen, touroperators en distributienetwerken van over de hele wereld te onderhandelen. De Marokkaanse toerisme-organisatie is verheugd over het vertrouwen dat Marokkaanse en internationale luchtvaartmaatschappijen hebben in de veerkracht van het toerisme in Marokko en in de effectieve aanpak van de coronaviruspandemie in het koninkrijk.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt daling prijzen vliegtickets

Aan de vooravond van de hervatting van het luchtverkeer in Marokko werd maandag een speciale editie van de "Tourism Marketing Days" gehouden om ervoor te zorgen dat de toerismesector in Marokko deze zomer uit het diepe dal kan geraken. Onder de titel "TMD Sky-Restart" zal het ONMT vanaf de luchthaven Mohammed V in Casablanca voorlichting geven over de mogelijkheden om van en naar Marokko te reizen tijdens deze zomer.

Het programma van TMD Sky-Restart werd om 9:00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van het ONMT. Onder andere de Marokkaanse Nationale Confederatie voor Toerisme, de luchthavenautoriteit ONDA, Royal Air Maroc, Ryanair, Transavia, NG Travel en FTI zullen namen deel aan de informatiedag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team