Zoeken

Recordjaar voor Marokkaanse auto-industrie

26 december 2023 - 08:00 - Economie

©

Het jaar 2023 markeerde een buitengewoon succesvol jaar voor de Marokkaanse auto-industrie, met een verkoopstijging van 30,5% en een totaal van 116,38 miljard dirham tot eind oktober.

Deze stijging werd vooral gedreven door groei in de sectoren van autoconstructie, kabelproductie en de fabricage van auto-interieurs en -stoelen. Met deze positieve trend in zicht, voorspelt Bank Al Maghrib een verdere toename van de export met 5,8% voor 2024.

Lees ook: Autosector: Algerije wil met Marokko concurreren

Het "Made in Morocco" label staat centraal in de strategie om de nationale auto-industrie op te stuwen. Volgens persagentschap MAP heeft Marokko aanzienlijk geïnvesteerd in infrastructuur en training, wat heeft geleid tot een competitieve en aantrekkelijke industrie. Dit wordt bevestigd door de lancering van twee nieuwe Marokkaanse automerken.

De initiatieven van Neo Motors en NamX, met hun innovatieve voertuigen, benadrukken Marokko’s toewijding om innovatie en ondernemerschap te stimuleren, vooral onder jongeren. Deze projecten zijn in lijn met de richtlijnen van Koning Mohammed VI om productieve investeringen te stimuleren en een nieuwe generatie bedrijven in geavanceerde sectoren te ondersteunen. De levering van de eerste voertuigen van Neo Motors markeert bijvoorbeeld een historisch moment voor de Marokkaanse auto-industrie.

Lees ook: Autoverkopen in Marokko: Porsche blijft groeien

Ondanks de uitdagingen blijft Marokko buitengewoon flexibel en past zich vlot aan de snelle veranderingen op de automarkt. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de overgang naar een nieuw tijdperk van industriële soevereiniteit en getuigt van een voortdurende toewijding aan kwaliteit, innovatie en de promotie van het "Made in Morocco" label.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team