Zoeken

Een 100% Marokkaanse auto om te concurreren met Tesla Model Y en Mercedes EQA

25 mei 2023 - 12:08 - Marokko

©

De Marokkaanse start-up Atlas heeft onlangs ambitieuze plannen aangekondigd voor de toekomst: de ontwikkeling van een volledig elektrische auto, waarvan de naam voorlopig geheim blijft. Volgens Mohammed Yehya El Bakkali, mede-oprichter en CEO van Atlas, zal deze auto gekenmerkt worden door de Marokkaanse esthetiek en eenvoud, terwijl functionaliteit voorop staat.

Het doel van dit nieuwe voertuig is duidelijk. Mohammed Yehya El Bakkali vertelde in een interview met Autocar dat zijn bedrijf een gestroomlijnd model wil aanbieden, vrij van overbodige snufjes. Het motto? Alleen de cruciale technologieën die er echt toe doen voor de consument.

Lees ook: Eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek gepresenteerd (foto’s)

De ambities van Atlas reiken verder dan de Marokkaanse grenzen. Het bedrijf wil de concurrentie aangaan met de grote spelers op de Europese, Afrikaanse en Midden-Oosterse automarkten. Met een geschatte prijs tussen 46. 000 et 58.000 euro richt Atlas zich op de middenklasse, als een concurrerend alternatief voor modellen zoals de BMW iX1, de Mercedes-Benz EQA en de Tesla Model Y.

De auto zal volledig ontworpen en geassembleerd worden in Marokko, met als doel de productiekosten te optimaliseren. Atlas wil profiteren van beschikbare onderdelen op de lokale markt van toeleveranciers, wat bijdraagt aan een kostenbesparend beleid in een steeds meer competitieve markt.

"Onze twee belangrijkste uitgaven zijn technologische ontwikkeling en elektriciteit", aldus El Bakkali. Opmerkelijk is dat de technologiekosten slechts 5% van de totale investering zullen bedragen. Atlas is van plan gebruik te maken van bestaande technologieën en expertise die al ontwikkeld zijn door andere bedrijven en toeleveranciers.

Lees ook: NamX, revolutionaire waterstofauto ontwikkeld door Marokkaan

De keuze voor Marokko is niet toevallig. Het land biedt aanzienlijke economische voordelen, waaronder lage elektriciteitskosten dankzij een 50% hernieuwbare energieproductie. Bovendien biedt het koninkrijk toegang tot grondstoffen en een kostenefficiënte toeleveringsketen, alsook 20% goedkopere arbeidskrachten in vergelijking met Europa. Volgens het artikel maakt dit Marokko bijzonder aantrekkelijk voor Atlas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team