Zoeken

Neo Motors, de nieuwe 100% Marokkaanse auto, nu te koop

2 december 2023 - 22:00 - Marokko

©

Neo Motors, de eerste Marokkaanse autofabrikant, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de lancering van zijn eerste voertuigen "made in Morocco".

Dit historische moment voor de Marokkaanse auto-industrie werd gevierd met een officiële en symbolische overhandiging van de eerste NEO-voertuigen aan hun eigenaren bij het hoofdkantoor van Neo Motors in Ain Aouda.

Lees ook: Verkoopprijs 100% Marokkaanse Neo onthuld

De lancering is niet alleen een mijlpaal voor Neo Motors, maar ook voor de Marokkaanse industrie. Het toont de groeiende capaciteit van het land in de autoproductiesector. Tijdens het evenement werden overeenkomsten getekend tussen Neo Motors, het ministerie van Industrie en Handel en het Bureau voor Beroepsopleiding en Arbeidspromotie (OFPPT), gericht op het ondersteunen van de ontwikkeling en het verbeteren van vaardigheden binnen het bedrijf door middel van opleiding en training van gekwalificeerd personeel.

Bovendien heeft Neo Motors samenwerkingsverbanden gesloten met belangrijke partners om jonge ondernemers te ondersteunen die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een NEO. Financiële instellingen zoals Crédit Agricole du Maroc, bieden gunstige voorwaarden aan deze jonge ondernemers. Daarnaast zorgt een overeenkomst met Speedy Maroc voor toegankelijke onderhoudsservices die voldoen aan de normen van de fabrikant.

Het project kreeg in mei een koninklijke zegen toen Koning Mohammed VI de presentatie van het Neo-model bijwoonde in het koninklijk paleis in Rabat. Dit initiatief is in lijn met de Koninklijke Richtlijnen die gericht zijn op het stimuleren van productieve investeringen in geavanceerde sectoren en het ondersteunen van de opkomst van een nieuwe generatie Marokkaanse bedrijven. Ryad Mezzour, de minister van Industrie en Handel, benadrukte het belang van dit project voor de nationale industrie en de trots op de levering van de eerste voertuigen van dit Marokkaanse merk.

Lees ook: NEO ’Made in Morocco’ auto binnenkort op de markt

Het evenement werd verder gekenmerkt door de aankondiging van Neo Motors van de uitbreiding van haar fabriek, wat wijst op nieuwe ambities om haar productiecapaciteit te verhogen en nieuwe automodellen te ontwikkelen.

Bladna.nl