Zoeken

Nieuw record voor Marokkaans-Canadese streamer Pokimane

5 april 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De 25-jarige Marokkaanse Imane Anys aka Pokimane, heeft een nieuw record gevestigd. Als eerste vrouwelijke Twitch-ster bereikte ze 9 miljoen streaming-volgers.

Dit is een nieuw record voor de vrouw die in 2013 begon met streamen op Twitch. Op 3 maart werd Pokimane de eerste vrouwelijke Twitch streamer die negen miljoen volgers op de videosite bereikte. De jonge vrouw was live op haar Twitch-kanaal toen ze een donatie kreeg waarin stond dat ze zojuist negen miljoen volgers op het platform had bereikt, meldt Dot Esports. Na een snelle controle bedankte ze al haar volgers in verschillende talen.

Lees ook: Aflamin, eerste streamingplatform voor Marokkaanse film

Deze nieuwe prestatie kan aan het succeslijstje van Pokimane worden toegevoegd. In 2018 werd ze uitgeroepen tot de beste Twitch streamer van het jaar tijdens de Shorty Awards. De jonge Marokkaanse stond op de 30e plaats in de gaming categorie op de 2021 lijst van Forbes en ontving dit jaar de Legacy Award van de Streamer Awards. Pokimane is momenteel de negende populairste streamer op het platform en de enige vrouwelijke streamer in de top 20 op Twitch.

Lees ook: Youtuber Salaheddine Benchikhi niet aaibaar genoeg voor NPO

Deze nieuwe prestatie bewijst dat de Marokkaans-Canadese ster een van de meest succesvolle streamers is op alle platformen. Pokimane laat eens te meer zien dat vrouwen veel kunnen bereiken op sociale netwerken.

Bladna.nl