Zoeken

Aflamin, eerste streamingplatform voor Marokkaanse film

26 februari 2022 - 18:20 - Cultuur

©

Het nieuw streamingplatform Aflamin werd in Marokko gelanceerd, door de Marokkaanse regisseur en producent Nabil Ayouch. Op het platform kan voornamelijk naar Marokkaanse films worden gekeken.

Het Aflamin-platform werd gelanceerd door Good Fellows, een onderneming van de groep Ali n’ Productions. De nieuwe streamingdienst is hoofdzakelijk gewijd aan de Marokkaanse film, maar ook aan internationale onafhankelijke producties.

Lees ook: 100% Marokkaanse tekenfilms uitgezonden op 2M

De selectie van films die op het platform wordt aangeboden, is op een klassieke wijze georganiseerd en omvat momenteel meer dan 200 uur film. Tegen 2024 wil Aflamin "bijna alle" Marokkaanse films online geplaatst hebben.

"Onze ambitie is niet alleen om het Marokkaanse publiek opnieuw in contact te brengen met hun cinema, maar ook om het werk van filmmakers te verbeteren, door het bieden van een nieuw venster voor de distributie van onze producties," zegt Nabil Ayouch.

Lees ook: Disney+ binnenkort ook in Marokko

Aflamin wil zowel een streamingplatform als een filmrepertoire zijn en innoveren met een formule die 100% Marokkaans is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team