Zoeken

Marokkaans-Canadese streamer Pokimane verlaat Twitch

6 september 2022 - 09:40 - Cultuur

©

Net zoals haar collega-streamer Ninja, van wie de echte naam Tyler Blevins is, heeft de 25-jarige Marokkaans-Canadese Imane Anys, aka Pokimane, nu ook besloten om het Amerikaanse samenwerkingsplatform Twitch te verlaten. Ze behoren beiden tot de populairste streamers.

Pokimane kondigde via een video op YouTube aan dat ze besloten heeft om minder tijd door te brengen op Twitch. "Ik hoop dat dit niet als overdreven klinkt van mijn kant, maar als ik tegenwoordig dingen op Twitch zie, heb ik een beetje het gevoel dat ik dat allemaal al heb gedaan en gehad," aldus Imane Anys. Ze is van mening dat streaming een "hyper-concurrerende industrie" is en voelt zich opgebrand.

Lees ook: Nieuw record voor Marokkaans-Canadese streamer Pokimane

"Uiteindelijk is de reden dat ik dit zeg, gewoon dat ik op een punt ben in mijn leven waarin ik me niet meer creatief vervuld voel," voegde de vrouw toe. Anys is de eerste vrouwelijke Twitch-ster die 9 miljoen volgers heeft bereikt.

Lees ook: Samir, van migrant tot bekende influencer

Voor Pokimane besloot ook Tyler Blevins aka Ninja, de uitdaagster van de Marokkaans-Canadese Anys, om haar aanwezigheid op het platform te verminderen. Ze liet in het midden of ze zou terugkeren naar Twitch. "Ik heb gewoon een pauze nodig... Ik weet niet wanneer ik terug zal zijn of waar," schreef zij op Twitter.

Bladna.nl