Zoeken

Pokimane in Marokko: tranen en terugkeer haar roots (video)

29 augustus 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Imane Anys, meer bekend als de Marokkaans-Canadese streamer Pokimane, keerde na zeven jaar terug naar Marokko om haar familie te zien. De jonge influencer vertelde in een lang filmpje op YouTube over haar vakantie in het koninkrijk.

"Hi, welkom bij mijn Parijs/Marokko vlog! Laat me je tonen waar ik vandaan kom, mijn culturele roots en het land waar ik zo van hou. Het is jaren geleden dat ik er ben geweest, en het spijt me dat het even duurde voordat ik dit uploadde, maar aan het einde van de video zul je begrijpen waarom ♥", schreef Pokimane bij het filmpje van bijna een kwartier.

Pokimane bezocht eerst Parijs en reisde vervolgens door naar Marokko, waar ze haar grootouders aan vaderskant terug zag en met wie ze zich "onmiddellijk weer verbonden voelde". Ze bezocht samen met haar "gigantische familie", Rabat en at in het bekende Marokkaanse restaurant Dar Naji op de zeedijk van de Marokkaanse hoofdstad.

Verder in het filmpje vertelt Imane Anys in tranen over hoe moeilijk het is om ver van haar familie te wonen en hen zo weinig te zien, maar ook over de lange reis en de onmogelijkheid om zich alleen in Marokko te begeven. Aan het einde van de video bezoekt ze Taroudant met enkele familieleden.

Het filmpje eindigt met een heel triestig bericht waarin Pokimane het overlijden bekendmaakt van haar grootvader. "Helaas overleed hij kort nadat ik weer thuis was. Ik heb het gevoel dat hij ons echt wilde zien en ik ben zo blij dat we hem voor zijn overlijden hebben kunnen bezoeken," aldus Pokimane.

Pokimane begon in 2013 met het streamen van verschillende games op Twitch, waaronder League of Legends, Fortnite en Overwatch. Later raakte ze geïnteresseerd in het creëren van inhoud op YouTube. De jonge Marokkaans-Canadese deelt vlogs, challenges en andere soorten video’s. Volgens Influencer Marketing Hub zou ze jaarlijks 3 miljoen dollar verdienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team