Zoeken

Reactie bondscoach Walid Regragui na overwinning op Tanzania

22 november 2023 - 19:00 - Sport

©

Marokko behaalde dinsdag een 2-0 overwinning op Tanzania in hun openingswedstrijd voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal 2026. Deze zege stemde bondscoach Walid Regragui tevreden.

Walid Regragui gaf aan dat niet alleen de klimaatomstandigheden een zorg waren, maar ook de sterke tegenstand van Tanzania. "Het is niet makkelijk om hen thuis te verslaan. We hebben onze taak volbracht. Iedereen kijkt naar ons uit, en het is altijd goed om de kwalificaties te starten met een overwinning," zei hij in een interview met Arryadia. Hij prees zijn spelers voor hun vechtlust en het feit dat ze elke wedstrijd beginnen alsof het een wereldbekerwedstrijd betreft.

Lees ook: Marokko-Tanzania: Marokko wint, Ziyech scoort legendarisch doelpunt (video)

De bondscoach, die met zijn team de halve finales bereikte op het WK 2022, sprak ook over de gemiste penalty door rechtsback Achraf Hakimi. "Het is niet makkelijk om een penalty te missen in de eerste minuten. Het had twijfel kunnen zaaien, maar de spelers bleven kalm. Dit toont hun ervaring. Hakim Ziyech had een kuitprobleem, maar hij heeft zich volledig ingezet voor het team. Bravo aan de spelers en alle stafleden," vervolgde hij. Ondanks de overwinning blijft Regragui voorzichtig: "Alle wedstrijden zijn moeilijk. We gaan vooruit met nederigheid en respecteren al onze tegenstanders. We mogen ons niet boven anderen verheffen."

Lees ook: Marokko-Tanzania: cruciale start in WK-kwalificaties

Het volgende duel tussen Marokko en Tanzania staat gepland voor 17 januari 2024 in San Pedro, Ivoorkust, als onderdeel van de eerste speeldag van de Afrika Cup 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team