Zoeken

Marokko-Tanzania: cruciale start in WK-kwalificaties

20 november 2023 - 19:00 - Sport

©

Het Marokkaanse elftal, onder leiding van bondscoach Walid Regragui, staat voor een belangrijke uitdaging in aanloop naar het Wereldkampioenschap van 2026. De Atlas Leeuwen zullen het opnemen tegen Tanzania op dinsdag 21 november in Dar es Salaam, in een wedstrijd die cruciaal is voor de kwalificatie.

Walid Regragui benadrukte maandag tijdens een persconferentie in het Benjamin Mkapa National Stadium in Dar es Salaam, de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd. "We zijn ons bewust van de uitdaging, maar we hebben ons goed voorbereid en zijn gemotiveerd zoals altijd. We zijn hier om een goed resultaat neer te zetten. Dit is slechts het begin van de kwalificaties en we weten dat de weg lang is, beginnend met de wedstrijd van morgen."

Lees ook: Marokkaans elftal: verrassingen in spelersselectie Walid Regragui

De bondscoach sprak ook zijn respect uit voor de tegenstander, Tanzania, dat volgens hem extra gemotiveerd zal zijn en thuis speelt. De recente overwinning van Tanzania op Niger heeft het vertrouwen van de tegenstander ook versterkt. Regragui benadrukte dat de weg naar het WK een marathon is en dat alle teams gerespecteerd moeten worden. Achraf Hakimi, die ook aanwezig was op de persconferentie, wees op de toenemende moeilijkheid van de wedstrijden, zowel in Afrika als in Europa, en benadrukte de focus van het team op het duel tegen Tanzania.

Lees ook: Sofyan Amrabat’s belofte aan de Marokkanen (video)

Na het besluit van Eritrea om zich uit de kwalificatierondes terug te trekken, hebben de Atlas Leeuwen hun voorbereidingen voortgezet in het Mohammed VI Complex in Maamora. "We konden geen vriendschappelijke wedstrijd plannen omdat alle teams al wedstrijden hadden, dus we zullen morgen zien of dit in ons voordeel of nadeel heeft gewerkt. We zijn volledig gefocust op de wedstrijd van morgen om op ons best te zijn," concludeerde Walid Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team