Zoeken

Controversiële viering: Walid Regragui verdedigt Azzedine Ounahi

20 januari 2024 - 17:00 - Sport

©

De viering van een doelpunt door Azzedine Ounahi in de wedstrijd tegen Tanzania, heeft tot felle controverses geleid. Ounahi wordt ervan beschuldigd met de Egyptenaren te hebben gespot. Bondscoach Walid Regragui probeert de situatie te kalmeren.

Na het tweede doelpunt van de Afrika Cup-wedstrijd te hebben gescoord, imiteerde Azzedine Ounahi een huilende baby. Op social media wordt dit gebaar door supporters geïnterpreteerd als een reactie op Egypte en Mostafa Mohamed. Laatstgenoemde had gereageerd op kritiek van de Marokkaanse middenvelder op het spel en de houding van de Farao’s.

Lees ook: Azzedine Ounahi haalt zich woede Egyptisch elftal op de hals

"Egypte, dat zeven keer de Afrika Cup heeft gewonnen, speelt misschien geen groots voetbal, maar het is een team dat weet hoe het moet managen. Je kunt domineren, maar zij kunnen met een standaardsituatie de 1-0 maken, en daarna valt er één speler na de andere," verklaarde Ounahi in een gesprek met La Provence voor de start van de Afrika Cup 2024.

"Ik heb geen uitspraken van een Marokkaanse speler gehoord of gezien, als hij dat echt heeft gezegd, spreken onze geschiedenis en onze cijfers voor zich", reageerde Mohamed. "We hebben de titel zeven keer gewonnen en, als God het wil, zullen we dat voor de achtste keer doen. Als hij denkt dat deze aanpak leidt tot overwinning, nodig ik hem uit om zoals wij te spelen en titels te winnen," reageerde de Egyptische international kort daarop.

Walid Regragui probeert nu een einde te maken aan de controverse rond de doelpuntviering van zijn speler. "De viering van Azzedine heeft niets te maken met de Egyptenaren, het is gewoon een grapje tussen de spelers. Vaak worden onze woorden verkeerd geïnterpreteerd. Een keer, tijdens een persconferentie, sprak ik over iets, en men zei dat ik sneers uitdeelde aan een ander team, we moeten stoppen met deze controverses. De Egyptenaren zijn juist voorbeelden voor ons, zoals Ounahi zei. Ze hebben een goed voetbal en goede spelers. Azzedine weet dat," zei hij in een verklaring op de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). "Mensen moeten de zaken niet opblazen. Ounahi respecteert iedereen, net als elke Marokkaan. Azzedine heeft niets te maken met deze controverse, zijn interview voor het WK was bedoeld om te zeggen dat Egypte een voorbeeld voor ons was. We respecteren dit team."

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

In Groep F zullen de Atlas Leeuwen hun tweede wedstrijd van de Afrika Cup spelen tegen de Democratische Republiek Congo op zondag om 15:00 uur in het stadion van San Pedro. De spelers van Walid Regragui nemen het vervolgens op tegen Zambia op woensdag 24 januari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team