Marokko-Tanzania: Marokko wint, Ziyech scoort legendarisch doelpunt (video)

22 november 2023 - 16:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal heeft een belangrijke overwinning geboekt door Tanzania met 2-0 te verslaan in een kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026. De wedstrijd vond plaats in het Benjamin Mkapa-stadion in Dar es Salaam.

Na een valse start door de annulering van hun wedstrijd tegen Eritrea, toonden de Atlas Leeuwen onder leiding van Walid Regragui vastberadenheid om de overhand te krijgen. Tanzania, dat eerder Niger had verslagen, probeerde te verrassen tegen het Marokkaanse team, dat gevreesd wordt op Afrikaanse niveau en beroemd is om zijn prestaties in Qatar.

Het spel begon met een gemiste penalty door Achraf Hakimi, maar dit leidde enkel tot een sterkere Marokkaanse druk. De Atlas Leeuwen passeerden de verdediging van Tanzania met een spectaculair doelpunt van Hakim Ziyech in de 28ste minuut. Ondanks vele inspanningen kon Tanzania niet door de solide Marokkaanse verdediging heen breken, waardoor de score op 1-0 bleef bij de rust.

In de tweede helft vergrootte Marokko de voorsprong met een doelpunt van Youssef En-Nesyri. Tanzania kreeg een tegenslag te verwerken met de uitsluiting van Novatus Dismas. Ondanks het numerieke voordeel, kon Marokko de score niet verder uitbouwen.

Met deze overwinning staat Marokko bovenaan in zijn groep met drie punten, vóór Tanzania, Niger, Zambia, en Congo Brazzaville, dat de lijst afsluit.