Zoeken

Djamel Belmadi: "Walid Regragui is een voorbeeld"

15 januari 2024 - 15:00 - Sport

©

Djamel Belmadi, de coach van het Algerijns elftal, verbergt zijn bewondering niet voor Walid Regragui, die de Atlas Leeuwen naar de halve finales van het laatste wereldkampioenschap heeft geleid, een prestatie die nog nooit eerder door een Afrikaans team was bereikt.

In de ogen van Djamel Belmadi hebben voormalige internationale spelers die Afrikaanse teams leiden potentieel en een voordeel ten opzichte van andere coaches. Als voorbeeld noemt hij de Marokkaanse en Senegalese coaches, Walid Regragui en Aliou Cissé, die beiden het goede voorbeeld hebben gegeven. "Als je een voormalige speler bent en ervaring hebt op het continent, geeft de band die je hebt met je land je een voordeel ten opzichte van andere coaches," legde de coach van de Fennecs uit tijdens een ontmoeting met de Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF).

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

"We hebben het hier over Aliou Cissé, Walid Regragui en anderen. Ik hoop dus dat er meer coaches zoals zij zullen zijn en dat ze de beste resultaten zullen behalen, zoals de kwalificatie van Walid Regragui voor de halve finales van het Wereldkampioenschap met het Marokkaanse team, het eerste Afrikaanse team dat deze fase heeft bereikt, en Aliou Cissé die zijn nationale team naar de overwinning in de Afrika Cup heeft geleid en met zijn land heeft deelgenomen aan twee Wereldbekerfinales."

Lees ook: Bondscoach Algerije Djamel Belmadi stemt voor Marokko op FIFA The Best Awards 2022

Algerije speelt deze maandag een eerste wedstrijd tegen Angola in de Afrika Cup 2024. Net als de Fennecs zal ook titelverdediger Senegal op dezelfde dag zijn eerste wedstrijd spelen tegen Gambia. Beide teams behoren tot groep F. De Atlas Leeuwen zullen op woensdag 17 januari hun entree maken tegen Tanzania in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro. Daarna spelen ze op zondag 21 januari tegen de Democratische Republiek Congo en op woensdag 24 januari tegen Zambia, de winnaar van 2012.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team