Zoeken

"Walid Regragui weet hoe hij wedstrijden moet leiden"

20 januari 2024 - 23:30 - Sport

©

De voormalige Marokkaanse international Marouane Chamakh heeft vol lof gesproken over Walid Regragui, de bondscoach van de Atlas Leeuwen, na hun overtuigende 3-0 overwinning op Tanzania.

In het programma After foot RMC benadrukte Chamakh het belang van een eerste wedstrijd in de Afrika Cup, met name gezien de verwachtingen na het succes van Marokko in het laatste Wereldkampioenschap. Hij erkende dat Marokko nu een doelwit is voor de overige 23 deelnemende teams in de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust, maar merkte op dat Regragui kalm blijft onder de druk.

Lees ook: Controversiële viering: Walid Regragui verdedigt Azzedine Ounahi

Chamakh wees op de uitdagingen waarmee spelers die in Europa zijn opgegroeid of spelen, worden geconfronteerd bij het spelen in Afrika, vooral de klimatologische omstandigheden. Ondanks dat hij geen persoonlijke relatie heeft met Regragui, erkende Chamakh de kwaliteiten van de coach. Hij benadrukte dat Walid Regragui, zelf een voormalig speler, de moeilijkheden van het spelen onder Afrikaanse omstandigheden en de verschillen tussen de Afrika Cup en het Wereldkampioenschap goed begrijpt. Chamakh verklaarde dat het behalen van drie punten in de openingswedstrijd goed is voor het vertrouwen en een sterke start van het toernooi betekent, maar benadrukte dat er nog twee wedstrijden te spelen zijn om door te gaan naar de volgende ronde.

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

Marokko, ingedeeld in groep F, speelt zijn volgende wedstrijd in de Afrika Cup 2024 tegen de Democratische Republiek Congo op zondag om 15.00 uur in het stadion van San Pedro, en zal vervolgens op woensdag 24 januari tegen Zambia spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team