Zoeken

Ramadan: 40 dagen zonder alcohol, de (hypocriete) gok van sommige Marokkanen

21 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

In aanloop naar de heilige maand Ramadan nemen sommige Marokkanen de beslissing om al veertig dagen van tevoren te stoppen met alcohol drinken en uitgaan. Een praktijk die gemengd ontvangen wordt.

Voor sommigen is het "stoppen met alcohol drinken veertig dagen voor de Ramadan", in overeenstemming met de hadith, een manier om zich te conditioneren om alle zegeningen van de vastenmaand te ontvangen. De praktijk heeft geen wettelijke of wetenschappelijke basis, maar is diepgeworteld in de Marokkaanse traditie. Door deze beslissing tot onthouding van alcohol, worden nachtclubeigenaren in het koninkrijk gedwongen hun deuren te sluiten voor én tijdens de heilige maand.

Lees ook: Wanneer begint de Ramadan 2024 in Marokko?

Niet iedereen is het echter eens met deze traditie. Sommigen vinden dat zich onthouden van alcohol en uitgaan veertig dagen voor de Ramadan pure hypocrisie is. Marokkaanse juristen bevestigen dat deze gewoonte niet wordt gedicteerd door de islam, de Koran, de soenna (traditie) van de profeet of de woorden van geleerden. Ze benadrukken dat het een volksgewoonte is die zich in de loop van de tijd heeft verspreid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team