Zoeken

Tussen traditie en luxe: Marokkaanse bruiloft in de schijnwerpers

10 september 2023 - 13:00 - Cultuur

©

In Marokko is de organisatie van huwelijken een bijzondere aangelegenheid. Yousra en Othman, woonachtig in Frankrijk, hebben ervoor gekozen hun huwelijk te vieren in de stad Fez, waar de bruid vandaan komt. Een sprookjesachtige ceremonie was het resultaat.

Voor de organisatie van hun trouwfeest schakelde het paar Saloua in, een neggafa (traditionele bruidsstyliste en beschermer van de Marokkaanse huwelijkstradities). Ook de ouders van Yousra en Othman waren betrokken bij de organisatie. Ze gingen samen inkopen doen en reserveerden een zaal, waarbij ze ook de markten van de stad afstruinden voor aloë, wierook en henna voor de traditionele hennaceremonie die het begin van de huwelijksfestiviteiten markeert.

Lees ook: Marokkaanse henna: kunst en traditie

Op de grote dag zelf voltrokken Yousra en Othman hun huwelijk tijdens een uitbundige ceremonie die uit meerdere fasen bestond. Eerst maakte de bruidegom zijn entree, omringd door familieleden en beladen met cadeaus. Vervolgens verscheen de bruid in verschillende jurken, waarna ze in een draagstoel, een ’amariya’, door de zaal werd gedragen. Het hoogtepunt van de ceremonie was de verschijning van de bruid in de ’labssa fassia’, een luxe traditionele jurk compleet met een zware kroon.

Lees ook: Zomerhuwelijken in Marokko: vraag overstijgt aanbod, prijzen schieten omhoog

Na afloop werden foto’s van dit sprookjeshuwelijk door het echtpaar gedeeld op sociale media, een onvergetelijk moment en een teken van prestige voor hun respectievelijke families. Van hun prachtige trouwfeest werd ook een reportage gemaakt en uitgezonden op de Franse televisie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team