Zoeken

Marokko: datum Eid ul-Fitr 2024 bekend

7 april 2024 - 12:00 - Marokko

©

De Ramadan, een van de vijf pijlers van de islam, is voor miljoenen Marokkanen in volle gang. De heilige maand begon in Marokko op 12 maart en duurt dit jaar waarschijnlijk 29 dagen, wat betekent dat Eid ul-Fitr op 10 april valt.

De officiële datum van Eid ul-Fitr, die het einde van de Ramadan markeert, kan pas worden bevestigd na de waarneming van de nieuwe maan. Deze taak is toevertrouwd aan een comité van religieuze experts dat door het ministerie van Habous en Islamitische Zaken is aangesteld.

Lees ook: Wanneer is Eid ul-Fitr in Saudi-Arabië?

Aan het einde van de Ramadan wordt van moslims verwacht dat ze de Zakât al Fitr betalen, een verplichte aalmoes die door de profeet Mohammed is ingesteld. Het bedrag van de Zakat Al Fitr voor 2024 is vastgesteld op 20 dirham per persoon, zo heeft de Hoge Raad van Ulema laten weten.

Lees ook: Lalla Malika

De viering van Eid ul-Fitr is een feestelijk moment. Na het gebed komt de familie bijeen voor een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten en Marokkaanse gebakjes, die de afsluiting van de Ramadan symboliseren. De feestdag wordt ook gekenmerkt door familiebezoeken en het geven van cadeaus aan kinderen. De Marokkaanse regering zal naar verwachting enkele dagen vakantie aankondigen ter gelegenheid van Eid ul-Fitr.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team