Zoeken

Ramadan 2024: Al Aoula’s zeer Marokkaanse programma

19 februari 2024 - 11:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse publieke omroep Al Aoula heeft voor de komende Ramadanmaand een gevarieerd programma samengesteld met series, documentaires, religieuze programma’s en amusement voor alle leeftijden.

Tijdens de Ramadan zullen kijkers kunnen genieten van verschillende nieuwe series, waaronder "Dar Nsa" van regisseur Samia Akkrariou met bekende acteurs als Nora Skali, Meryem Zaimi en Fatimzahra Qanboua. Ook zijn er nieuwe seizoenen van populaire series zoals "Fouk Selk", "Jnyen" en "Hrir Sabra".

Lees ook: Marokkanen vrezen dure Ramadan zonder traditionele sardine

Naast drama is er ook ruimte voor humor met series als "Ouled Izza", "Ach Hada" en de tweede seizoen van "Salah et Fati". De programmering is divers en gericht op alle doelgroepen.

Informatie en cultuur nemen een belangrijke plaats in met documentaires zoals "Anmougar", "Amalay", "Ard Al Baraka" en "Abak Attourath". Er zijn ook programma’s die de Marokkaanse geschiedenis en waarden belichten. Spirituele, religieuze en sociale thema’s komen aan bod in diverse programma’s. Gezondheidsprogramma’s zoals "Ousrati" en "Shiha Labass" helpen kijkers om een gezonde Ramadan te beleven.

Voor de jongste kijkers is er de 3D-animatieserie "Chniwla et Bobrice", gebaseerd op de Marokkaanse cultuur. Jongeren kunnen ook hun talenten tonen in de programma "Wlidat Bladi".

Lees ook: Wanneer begint de Ramadan 2024 in Marokko?

Koken is een belangrijk onderdeel van de Ramadan en Al Aoula helpt kijkers met de culinaire show "Chhiwa maa star". Humor en amusement komen aan bod met 100% Marokkaanse films zoals "30 melyoun", "Jereb Tchouf" en "Batima 42", en programma’s zoals "Jmaatna Zina".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team