Zoeken

Marokko verandert opnieuw uur voor Ramadan

2 maart 2024 - 16:30 - Marokko

©

Op zondag 10 maart gaan de klok in Marokko een uur achteruit. Dit gebeurt in aanloop naar de heilige maand Ramadan, die op 11 maart begint.

De Marokkaanse autoriteiten hebben aangekondigd dat het koninkrijk op zondag 10 maart om 3 uur ’s ochtends overstapt op GMT-tijd. Het ministerie van Digitale Transitie en Administratieve Hervorming zal de officiële aankondiging doen van de terugkeer naar de normale tijd na de Ramadan.

Lees ook: Ramadan 2024: strenge controles op Marokkaanse markten

Deze maatregel wordt jaarlijks genomen om de klok gelijk te zetten met de religieuze en sociale gebruiken tijdens de Ramadan. De wijziging is in overeenstemming met de wettelijke bepalingen in het decreet van 2018 over de legale tijd in Marokko.

Het terugzetten van de klok kan een kleine aanpassing vergen voor burgers en de economie, maar het zorgt voor consistentie in de timing tijdens de Ramadan en voldoet aan de religieuze en administratieve behoeften van het land, aldus het ministerie. Na afloop van de Ramadan, op 10 april, wordt de zomertijd (GMT+1) weer ingevoerd.

Lees ook: Datum begin Ramadan 2024 in Nederland bekend

De autoriteiten roepen de bevolking op om zich voor te bereiden op de verandering voor een soepele overgang naar het nieuwe uur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team