Zoeken

Ramadan Marokko: autoriteiten starten prijscontroles

2 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken worden een maand voor het aanbreken van de Ramadan, onaangekondigde inspecties uitgevoerd op markten in Marokko, om de prijzen en verkoopomstandigheden te controleren en te bewaken.

De inspecties hebben tot doel de kwaliteit van de producten en de prijzen die gehanteerd worden in de wekelijkse en openbare souks, te waarborgen, meldt Al Akhbar. Zo controleren de inspecteurs in Salé bijvoorbeeld dagelijks de kwaliteit en de prijzen, maar ook de bevoorrading en de beschikbaarheid van consumptiegoederen in de souks en op andere verkooppunten, aldus de krant.

Lees ook: Marokko: vrees voor melkvoorraad tijdens Ramadan

Tegelijkertijd maken de gemengde comités, in coördinatie met de Marokkaanse warenauroriteit ONSSA, van de gelegenheid gebruik om eventuele fraude met levensmiddelen te bestraffen en inbreuken met betrekking tot prijsspeculatie aan banden te leggen.

Lees ook: Prijs van brood gehandhaafd na Marokkaanse protesten

De prefectuur van Salé heeft haar diensten daartoe gemobiliseerd, omdat ze alle klachten over inbreuken wil kunnen behandelen, zowel van burgers als van handelaars. Op die manier zullen er ook voldoende voedingsmiddelen beschikbaar zijn tijdens de Ramadan en blijven de prijzen betaalbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team