Zoeken

Prijs van brood gehandhaafd na Marokkaanse protesten

24 februari 2022 - 10:20 - Economie

©

In Marokko zal de prijs van gewoon brood op basis van meel van zachte tarwe, ondanks de moeilijke economisch situatie, niet stijgen. De prijs wordt gehandhaafd op 1,20 dirham per brood.

In een persverklaring verzekert het ministerie van Economie en Financiën dat de broodprijs niet zal stijgen. De regering heeft maatregelen genomen om de prijsstijging van bepaalde consumptiegoederen op de nationale markt een halt toe te roepen.

Lees ook: Marokko: subsidies om woede op straat te kalmeren

Het betreft onder meer de handhaving van de subsidie op de prijzen van meel, zachte tarwe, suiker en butaangas. En dat "ondanks de last voor de staatsbegroting", aldus de nota. Een andere maatregel is de schorsing van de douanerechten bij invoer van zachte en harde tarwe en peulvruchten.

De Marokkaanse regering heeft ook het initiatief genomen om een forfaitaire vergoeding toe te kennen voor de invoer van deze producten. Het gemiddelde tarief in de periode van november 2021 tot en met februari 2022 bedroeg slechts 38 dirham per ingevoerde kwintaal.

Lees ook: Marokkanen demonstreren tegen hoge levenskosten

Deze maatregelen hebben het mogelijk gemaakt de prijs van meel van zachte tarwe op het huidige niveau te handhaven en aldus de stabiliteit van de prijs van gewoon brood te handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team