Zoeken

Marokko: markten klaar voor Ramadan

6 maart 2022 - 11:00 - Economie

©

De Marokkaanse markten zullen tijdens de heilige maand Ramadan en de daaropvolgende maanden aan alle behoeften van de consumenten kunnen voldoen, aldus de interministeriële commissie voor toezicht op het aanbod, de prijzen en de kwaliteitscontrole.

Het comité bevestigde dat donderdag tijdens een vergadering om de aanbodsituatie op de binnenlandse markt te beoordelen en te controleren. Het melde hierbij dat de voorraden en hoeveelheden levensmiddelen en andere basisproducten voldoende zijn om tijdens de Ramadan en de daaropvolgende maanden te voldoen aan de vraag. Het gaat hierbij om alle levensmiddelen en basisproducten, met name producten waar vóór en tijdens de heilige maand veel vraag naar is.

Lees ook: Ramadan 2022: aantal uur vasten in verschillende landen

Bij die gelegenheid heeft minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken instructies gegeven om alle mogelijke onregelmatigheden in de bevoorradings- en distributiekanalen op te sporen. Zo kan er efficiënt en snel worden opgetreden en kunnen passende maatregelen worden genomen tegen alle overtreders. Het ministerie wil de continuïteit van de productie verzekeren om de binnenlandse markt gedurende de hele heilige maand van alle nodige producten te voorzien, aldus de bewindsman.

Lees ook: Ramadan Marokko: autoriteiten starten prijscontroles

Laftit heeft tenslotte aanbevolen de werkzaamheden van de toezichtcomités te bespoedigen en op provinciaal en prefectureel niveau telefoonnummers te openen om klachten en meldingen van fraude, tekorten in de voorziening of illegale handelspraktijken in behandeling te kunnen nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team