Zoeken

Ramadan Marokko: geen verhoging broodprijs

8 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Professionele bakkers en banketbakkers in Marokko hebben zich ertoe verbonden de prijs van brood en andere producten tijdens de maand Ramadan niet aan te passen, ondanks dat hun sector een moeilijke situatie doormaakt door de stijging van de grondstofprijzen.

In een verklaring aan Hespress zei Abdel Nour Hasnaoui, hoofd van de raad van bestuur van de Marokkaanse federatie van bakkerijen en snoepwaren, dat "de bakkerij- en zoetwarenbranche een centrale rol speelt tijdens de maand Ramadan door verschillende producten en zoetwaren aan te bieden". Hij voegde eraan toe dat de Ramadan dit jaar opnieuw plaatsvindt onder uitzonderlijke omstandigheden, gekenmerkt door de pandemie en de sociale en economische gevolgen ervan.

Lees ook: Prijs van brood gehandhaafd na Marokkaanse protesten

Volgens de functionaris heeft de Federatie alle vakmensen gevraagd de prijs van brood, producten en snoep te handhaven, zodat deze voor de consument bereikbaar blijven, ook al zijn de prijzen van de grondstoffen hoog. Het ministerie van Economie en Financiën heeft de verkoop van brood tegen 1,20 dirham per eenheid geëist.

Lees ook: Ramadan Marokko: regering moet in de buidel tasten

In een toelichting benadrukt het ministerie dat het de koopkracht van de Marokkanen wil beschermen. Daartoe zijn reeds maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de voortdurende stijging van de grondstofprijzen geen gevolgen heeft voor de binnenlandse markt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team