Zoeken

Prijsstijgingen Marokko: concurrentieraad dreigt

2 maart 2022 - 15:40 - Economie

©

In een context van stijgende wereldprijzen heeft de Marokkaanse Raad voor Concurrentievermogen alle economische spelers verzocht de vrije concurrentie te respecteren bij de vaststelling van de prijzen van goederen, producten en diensten.

In een verklaring waarschuwt de concurrentieraad alle economische spelers die in de verleiding zouden kunnen komen twijfelachtige praktijken toe te passen en misbruik te maken van de actuele situatie. "Alle overeenkomsten, expliciete of impliciete samenwerkingsverbanden of richtlijnen die bedoeld zijn om de prijsvorming te beïnvloeden door deze te verhogen of te verlagen, zijn verboden, in welke vorm dan ook", dreigt de raad.

Lees ook: Ramadan Marokko: autoriteiten starten prijscontroles

De prijzen van goederen, producten en diensten worden bepaald door de mechanismen van de vrije mededinging, behalve in gevallen waarin de wet anders bepaalt, overeenkomstig artikel 2 van wet nr. 104.12 inzake vrijheid van prijzen en vrije mededinging, aldus de raad.

Lees ook: Prijs van brood gehandhaafd na Marokkaanse protesten

Ondernemers worden verzocht de hiertoe opgestelde gids te raadplegen, die betrekking heeft op de vaststelling van nalevingsprogramma’s binnen ondernemingen of beroepsverenigingen en waarin in detail de verboden praktijken en de middelen om de daaraan verbonden risico’s te vermijden, worden beschreven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team