Zoeken

Productie medische cannabis in Marokko binnenkort van start

15 november 2022 - 21:00 - Economie

©

De eerste productie van therapeutische cannabis in Marokko gaat binnenkort van start. Tenminste dat zegt professor Redouane Rabii, voorzitter van de Marokkaanse Adviesvereniging voor Cannabisgebruik (AMCUC).

"Binnen drie maanden hebben we de eerste therapeutische cannabisproductie in Marokko. Dit vereist voorbereiding van het terrein met opleiding van gezondheidswerkers (artsen, verpleegkundigen en apothekers)", vertelde professor Redouane Rabii aan SNRT. Hij deed deze mededeling op zaterdag bij de lancering van het derde opleidingsprogramma "Kif Takwine" over het medisch en therapeutisch gebruik van cannabis voor artsen, apothekers en verpleegkundigen in het hoofdkwartier van de Farmaceutische Academie in Bouskoura.

Lees ook: Rif-regio trekpleister sinds legalisering cannabisteelt (video)

Deze derde fase van het opleidingsprogramma heeft tot doel voort te bouwen op succesvolle wereldwijde ervaringen met het medisch gebruik van cannabis in de gezondheidszorg. Cannabis wordt op voorschrift van artsen of apothekers aan patiënten beschikbaar gesteld, waardoor de behandelingsmogelijkheden voor patiënten worden toegelicht en de vaardigheden van gezondheidswerkers worden verbeterd.

In totaal nemen 20 artsen en apothekers deel aan deze cursus, die wordt geleid door internationale deskundigen en artsen uit de Verenigde Staten en Israël. Deze twee landen hebben ruime ervaring met het organiseren van cursussen voor de medische industrie

Lees ook: Marokko: gemeenten vragen vergunning voor cannabisteelt

"Cannabis is eigenlijk een onbekende plant. Je moet de bijwerkingen, de ingrediënten, de doseringen en vooral de momenteel door de wetenschap erkende indicaties kennen", aldus de AMCUC-voorzitter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team