Zoeken

Teelt cannabis voor medisch gebruik is een realiteit in Marokko

5 mei 2023 - 20:00 - Marokko

©

Twee jaar na de aanname van de wet op het legale gebruik van cannabis "voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden" door het Marokkaanse parlement, hebben cannabisboeren zaden ontvangen om hun eerste kweekseizoen onder deze wetgeving op te starten.

In Marokko zijn in coöperaties georganiseerde boeren in de noordelijke provincies Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate begonnen met de teelt van cannabis voor medisch gebruik. Ze hebben recent een eerste partij cannabiszaden ontvangen die geïmporteerd werd uit Zwitserland. De cannabiszaden voor het seizoen 2023 moeten 105 hectare grond bestrijken. In totaal zijn meer dan 170 boeren bij het proces betrokken.

Lees ook: Marokko geeft invoervergunning voor cannabiszaden

In juni 2021 keurde het parlement het wetsontwerp goed over het legale gebruik van cannabis, "voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden", dat tot doel heeft de "milieuonvriendelijke illegale teelten om te zetten in duurzame en legale activiteiten die een meerwaarde creëren en werkgelegenheid genereren".

Lees ook: Cannabis: buitenlandse bedrijven wachten op toestemming Marokko

Een jaar later werd het Marokkaanse agentschap voor cannabis-regulering (ANRAC) opgericht, dat verantwoordelijk is voor de afgifte van vergunningen voor alle cannabis-gerelateerde activiteiten (teelt, verwerking, marketing, export, enz.). Dit staatsagentschap heeft al vergunningen afgegeven voor cannabisteelt. Het aantal boeren dat deze vergunningen krijgt, zal in het volgende kweekseizoen stijgen tot 500, aldus de regering. De boeren moeten officieel lid zijn van de landbouwcoöperaties van de staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team