Zoeken

Marokko: gemeenten vragen vergunning voor cannabisteelt

18 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

Sinds de afgifte van de eerste vergunningen voor de teelt van cannabis voor therapeutische doeleinden, hebben verschillende plattelandsgemeenten in de provincies Larache en Ouazzane een aanvraag ingediend om deel te nemen aan het project. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt momenteel deze aanvragen.

Het Nationaal agentschap voor de regulering van cannabisactiviteiten (ANRAC) heeft op 4 oktober aangekondigd dat het 10 vergunningen heeft afgegeven voor de productie, verwerking, verhandeling en uitvoer van cannabis voor therapeutische en industriële toepassingen. De gewassen zullen worden geteeld in de provincies Al Hoceima, Chefchaouen en Taounate, maar de aanvragen uit andere provincies van het land nemen toe, meldt Challenge.

Lees ook: Marokko: grote stap vooruit na legalisering cannabis

In juli 2021 werd de wet 13.21, die het gebruik van cannabis voor medische en industriële doeleinden toestaat, gepubliceerd in het staatsblad. De regelgever had de mogelijkheid voorzien om de afgifte van vergunningen uit te breiden tot andere provincies. Dit zou echter afhangen van de belangstelling van nationale en internationale investeerders voor activiteiten in verband met de productie van cannabis.

Lees ook: Marokkaans cannabisbureau verstrekt tien vergunningen

Sinds de goedkeuring van de wet op het legale gebruik van cannabis, hebben verschillende studies een verbetering gemeld van het inkomen van de gezinnen die betrokken zijn bij de teelt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken schat dat cannabis 60.000 tot 90.000 gezinnen kan onderhouden. Daarvoor si een oppervlakte van ongeveer 60.000 hectare nodig.

Bladna.nl