Zoeken

Al Hoceima krijgt onderzoekslaboratorium voor legale cannabis

3 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

In de gemeente Bni Boufrah in de provincie Al Hoceima wordt binnenkort begonnen met de bouw van een onderzoekslaboratorium voor de ontwikkeling van de legale cannabissector.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Agentschap voor de promotie en ontwikkeling van het noorden (APDN), starten binnenkort met de bouw van een onderzoekslaboratorium voor de ontwikkeling van de legale cannabissector in de gemeente Bni Boufrah, in de provincie Al Hoceima. De werkzaamheden zullen in één keer worden uitgevoerd. De uitvoeringstermijn is vastgesteld op 3 maanden en de geraamde kosten van de werkzaamheden bedragen 1,55 miljoen dirham, schrijft Le360.

Lees ook: Marokkaans cannabisbureau verstrekt tien vergunningen

Het Nationaal agentschap voor de regulering van cannabis (ANRAC) heeft tien vergunningen afgegeven voor het verrichten van activiteiten op het gebied van de verwerking en vervaardiging, alsmede de marketing en de uitvoer van cannabis en cannabisproducten voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden.

Lees ook: Graanoogst met 67% gedaald in Marokko

Tot de erkende industriëlen behoort het laboratorium Pharma 5, dat momenteel klinische proeven uitvoert voor toekomstige geneesmiddelen, die bestaan uit twee actieve bestanddelen: CBD en THC. Mia Lahlou Filali, de directeur van de groep, legt uit dat de productie van op cannabis gebaseerde geneesmiddelen in Marokko nog steeds afhankelijk is van de vergunning voor de soorten cannabiszaden die mogen worden gezaaid. "Het is nog moeilijk te weten wanneer onze geneesmiddelen op de markt kunnen worden gebracht. We moeten eerst de klinische proeven afronden en dan de productie starten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team