Zoeken

Cannabis: buitenlandse bedrijven wachten op toestemming Marokko

10 november 2022 - 12:00 - Economie

©

Verschillende buitenlandse investeerders hebben na de goedkeuring van de ontwerpwet op het legale gebruik van cannabis interesse getoond om te investeren in deze sector in Marokko. Een tiental bedrijven wacht op goedkeuring van Rabat, aldus Istiqlal-parlementslid Noureddine Mediane.

Voor buitenlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn in geneesmiddelen, cosmetica en andere industrieën is Marokkaanse cannabis van groot belang. Deze bedrijven hebben sinds de goedkeuring van de wet tot regeling van de sector en de oprichting van het regelgevend agentschap, hun plannen om zich in Marokko te vestigen aangekondigd.

Lees ook: Marokko: gemeenten vragen vergunning voor cannabisteelt

Het Nationaal Agentschap voor de regulering van cannabisactiviteiten (ANRAC) kondigde in oktober aan dat het tien vergunningen had toegekend voor de verwerking, productie, marketing en export van cannabis en cannabisproducten voor medische, farmaceutische en industriële toepassingen.

Lees ook: Al Hoceima krijgt onderzoekslaboratorium voor legale cannabis

Tijdens de bespreking van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei Noureddine Mediane, voorzitter van de parlementaire fractie Istiqlal, dat tientallen vergunningsaanvragen nog bij de autoriteit in behandeling zijn. Het gaat om ondernemingen die zowel in de farmaceutische als in de cosmetische sector actief zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team