Zoeken

Rif-regio trekpleister sinds legalisering cannabisteelt (video)

22 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

De Rif-regio wordt gezien als één van de meest rebelse regio’s van Marokko, maar sinds de legalisering van cannabis voor therapeutische, cosmetische en industriële doeleinden door de Marokkaanse autoriteiten, is de regio vooral een enorme trekpleister geworden voor belanghebbenden.

In een reportage richt Arte de schijnwerpers op de bergachtige regio die al jaren wacht op de toepassing van de wet die het therapeutisch gebruik van cannabis legaliseert. In een paar maanden tijd heeft de Rif ministers, industriëlen en farmaceutische laboratoria aangetrokken, dat is veel meer aandacht dan de regio, gezien haar reputatie, ooit heeft gekregen. Door de cannabiswet heeft Marokko de regio, die de naam "graanschuur van de cannabis" draagt, nu echt nodig.

Lees ook: Legalisatie cannabis in Marokko leidt tot duurdere prijzen in Europa

De in het verleden bestreden cannabistelers in de Rif zijn een prioriteit geworden voor de regering, die de cannabisproductie reguleert en als landbouwsector beschouwt. Het doel is om "illegale teelten die het milieu vernietigen om te zetten in legale, duurzame activiteiten, die een meerwaarde en werkgelegenheid genereren", aldus het wetsontwerp van de autoriteiten, die zich willen positioneren op de wereldmarkt.

Lees ook: Medicinale cannabis wordt belangrijkste exportproduct van Marokko

Daarnaast steken zowel nationale als buitenlandse industriëlen hun belangen en ambities voor de regio niet onder stoelen of banken, tot groot ongenoegen van de plaatselijke producenten die vrezen achter te blijven.

Reportage in het Frans

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team